آموزش ساخت نقشه سایت و site map و ثبت نقشه سایت در گوگل و موتورهای جستجو به صورت دستی
اگر شما صاحب سایتی هستید ساخت نقشه سایت و sitemap و معرفی آن به موتورهای جستجو نظیر گوگل بسیار حائز اهمیت است پس بهتر است با این مفهوم آشنا بشین و اقدامات لازم را جهت معرفی آن به موتورهای جستجو آشنا شوید.
نقشه سایت و یا sitemap فهرستی با تمام جزئیات لینک ها و تصاویر سایت شما می شود که به صورت جامع کلیه بخش های سایت شما قابل معرفی است و شما می توانید آن را به موتورهای جستجو معرفی کنید، همچنین نقشه سایت قابل معرفی به کاربران سایت شما نیز می باشد. نقشه سایت و یا sitemap یک فایل متنی با فرمت XKL می باشد که کلیه لینک ها و تصاویر سایت را در قالبی مشخص و استاندارد قابل ارائه قرار می دهد. در عکس زیر بخش های نقشه سایت را مشاهده می کنید :
<urlset> : شروع و خاتمه نقشه سایت
<url> : مطالب داخل این برچسب قرار می گیرد.
<loc> : آدرس اینترنتی هر مطلب در این قسمت است
<lastmod> تاریخ آخرین تغییرات
<changefreq> در این قسمت بازه زمانی تغییرات نشان داده می شود.
<priority> رتبه اهمیت محتوا است که بین 0.0 تا 1.0 است.
موتورهای جستجو از طریق خزنده های خود مطالبی را که توسط کاربران جستجو می شوند را پیدا می کند و به کاربران معرفی می نماید و شما با استفاده از نقشه سایت و یا sitemap تمامی بخش ها را به گوگل و موتورهای جستجو معرفی می کنید تا خزنده های موتورهای جستجو راحت تر سایت شما را بشناسند و شما را جزو مطالبی که به کاربران سایت نمایش می دهد قرار می دهد، این موضوع زمانی که شما یک سایت نوپا و تازه ساخته شده دارید خیلی مهم تر است چرا که موتورهای جستجو هنوز سایت شما را ندیدند، پس شما جزو نتایج قابل مشاهده سرچ های آن ها نخواهید بود.
نقشه سایت و یا sitemap برای سئو و بهینه سازی سایت نیز مهم است و باعث بهتر دیده شدن سایت شما می شود.
اگر سایت شما تعداد صفحات زیادی ندارد میتوانید به صورت دستی نقشه سایت را ایجاد کنید، اگر از سیستم مدیریت محتواهای آماده مثل وردپرس استفاده میکنید افزونه هایی موجود است که به صورت خودکار نقشه سایت را ایجاد میکنند.
افزونه های مربوط به وردپرس:
Google Sitemap Generator
Enarion phpSitemapsNG
XML-Sitemaps
افزونه های مربوط به جوملا:
Jsitemap Pro
OSMap
پس از این که نقشه سایت و sitemap خود را ایجاد کردین به وبمستر تولز سایتتان مراجعه کنید و از بخش Crawl گزینه sitemaps را کلیک کنید.
سپس دکمه ADD/TEST SITEMAP را بزنید و ادامه آدرس نقشه سایتتان را بدون آدرس ابتدایی سایتتان داخل کادر وارد کنید و گزینه add sitemap را بزنید.
کار تمام است و شما نقشه سایتتان را به گوگل معرفی کرده اید.
وبلاگ شرکت را دنبال کنید، مطالب تولید شده کاملا اختصاصی بوده و در جهت پیشبرد اهداف مشتریان بصورت رایگان انتشار میابد.
حتما نظر خود را با دادن رأی ثبت کنید.